https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cesky-raj-mozna-bude-soucasti-dedictvi-unesco
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Český ráj možná bude součástí dědictví UNESCO

6.11.2000 13:55 | TURNOV (ČIA)
Jako vzácná přírodní památka by měla být oblast Českého ráje na Semilsku zapsána do seznamu světového dědictví UNESCO. Usilují o to města a obce ze sdružení Český ráj i stejnojmenná správa chráněné krajinné oblasti (CHKO). Starosta Turnova Milan Hejduk pro ČIA uvedl, že zařazení oblasti Českého ráje do seznamu UNESCO doporučuje také Ministerstvo životního prostředí České republiky.
 

Atraktivnímu území zejména pro milovníky horolezectví a turistiky by se tak ve světě dostalo mnohem větší mezinárodní propagace a publicity než dosud. V budoucnu by se zde mohla rozvíjet například agroturistika. Zvýšenému zájmu ze zahraničí by v Českém ráji musí odpovídat i lepší infrastruktura služeb turistům, což by mělo přinést další pracovní příležitosti v regionu.

CHKO Český ráj zahrnuje dvě skalní města, Prachovské, Betlémské a Klokočské skály a oblast Maloskalska.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist