https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cesmad-zeleznicni-odborari-terorizuji-dopravu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČESMAD: Železniční odboráři terorizují dopravu

18.9.2001 11:32 | PRAHA (ČIA)
Železniční doprava, která zaznamenala svůj největší rozkvět v předminulém století, stále méně vyhovuje moderním výrobním procesům, kde rozhoduje rychlost, přesnost a spolehlivost dopravy. Přesto ročně polyká desítky miliard ze státního rozpočtu. Silniční doprava produkuje na daních ročně více než 60 miliard korun. Prostřednictvím Státního fondu dopravní infrastruktury se na silnice vrací zhruba 20 miliard korun, ostatní mizí ve státním rozpočtu. Tři čtvrtiny zboží je přepraveno silniční dopravou a její význam nadále roste. ČIA to řekl mluvčí Sdružení autodopravců ČESMAD Bohemia Martin Felix v reakci na trvalé výhružky stávkou ze strany železničních odborů.
 

Podle názoru ČESMADu chybí-li peníze pro silnici, přestanou se silnice opravovat a je zbržděno budování životně důležitých obchvatů měst a dálniční sítě. Chybí-li peníze železnici, dál investuje na dluh a dokonce hodlá za své věřitele vyhrožovat stávkou, neboť prý také spadají pod železniční odbory.

Železnice prý stvořila novou kategorii - předplatitel neplatič. "Výkony mizivé, náklady nedozírné. Přerozdělování peněz v dopravě a neustálé ustupování železničním odborům brzdí celý dopravní sektor a negativně se projevuje v rozvoji a údržbě silniční infrastruktury," upozornil Felix.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist