https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cesti-poslanci-si-mohou-koupit-strom-na-slovensku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Čeští poslanci si mohou koupit strom na Slovensku

7.4.2003 13:15 | PRAHA (ČIA)
Koupit si svůj strom ve slovenském pralese v pohoří Čergov a přispět tak na zřízení přírodní rezervace budou moci v úterý 8. dubna na půdě Poslanecké sněmovny čeští poslanci. Stane se tak při příležitosti Měsíce lesů a sbírku pořádá slovenská ekologická organizace Lesoochranárské zoskupenie VLK (LZ Vlk). ČIA to potvrdil člen této organizace Martin Weiser.
 

Podle jeho slov LZ Vlk usiluje o vytvoření první soukromé rezervace ve střední Evropě - území skutečně bezzásahového, dokumentujícího vývoj přirozených lesů a nikoliv těžebních technik. "Mnozí čeští občané už svůj strom v připravované rezervaci koupili. Mezi jinými i ministr Libor Ambrozek, profesor Erazim Kohák, senátor Jan Ruml a zpěvák Jaromír Nohavica," upozornil Weiser.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist