https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-a-uhelne-spolecnosti-zakladaji-spolecny-podnik-pro-prodej-elektriny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ a uhelné společnosti zakládají společný podnik pro prodej elektřiny

15.10.2001 11:52 | PRAHA (ČIA)
Společnou firmu Coal Energy pro obchodování s částí elektřiny vyrobené v hnědouhelných elektrárnách ČEZu zakládají akciové společnosti Severočeské doly, Mostecká uhelná společnost, Sokolovská uhelná a Carbounion Bohemia a ČEZ. "Každý ze zakladatelů bude vlastnit 20 procent akcií," uvedl tiskový mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. V první fázi činnosti bude Coal Energy prodávat elektřinu na zahraničních trzích v teritoriích, kde ČEZ zatím neoperuje. "ČEZ bude ale i nadále rozvíjet vlastní obchodní aktivity zaměřené na domácí a zahraniční trh," upozornil Kříž. Společnost zahájí svou činnost po zápisu do obchodního rejstříku.
 

"Cílem společného podnikání je udržovat výrobní kapacity zakladatelů na ekonomicky optimální úrovni," vysvětlil Kříž. "To se samozřejmě příznivě odrazí v efektivnosti podnikání zakládajících společností, přispěje k jejich konkurenceschopnosti a pomůže zabránit negativním sociálně ekonomickým a ekologickým dopadům při těžbě hnědého uhlí v regionu severozápadních Čech," dodal.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist