https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-esco-vybavi-dealery-koncernu-volkswagen-dobijecimi-stanicemi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ ESCO vybaví dealery koncernu Volkswagen dobíjecími stanicemi

11.12.2018 00:10 (ČTK)
Energetická firma ČEZ ESCO vybaví elektromobilními dobíjecími stanicemi a kompletním elektromobilním zázemím prodejce značek Volkswagen (VW), Audi a Seat na tuzemském trhu. / Ilustrační foto
Energetická firma ČEZ ESCO vybaví elektromobilními dobíjecími stanicemi a kompletním elektromobilním zázemím prodejce značek Volkswagen (VW), Audi a Seat na tuzemském trhu. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČEZ
Energetická firma ČEZ ESCO vybaví elektromobilními dobíjecími stanicemi a kompletním elektromobilním zázemím prodejce značek Volkswagen (VW), Audi a Seat na tuzemském trhu. Vyplývá to z Memoranda o spolupráci, jež ČEZ uzavřel s firmou Porsche ČR, která vozy koncernu VW do Česka dováží. Firmy to oznámily ve včerejší tiskové zprávě.
 

"Počet elektromobilů na evropských silnicích v budoucích letech významně poroste a my se na to intenzivně připravujeme. Jedním z těchto kroků je výstavba nutné infrastruktury u dealerů našich značek. ČEZ ESCO navíc navrhne projekty snižování energetické náročnosti u našich dealerů," uvedl generální ředitel Porsche Česká republika Vratislav Strašil.

Skupina ČEZ v současnosti provozuje nejrozsáhlejší síť veřejných dobíjecích stanic pro elektromobily v České republice. Vedle více než 70 rychlodobíjecích stanic je řidičům k dispozici i zhruba šedesátka tzv. stanic normálního dobíjení. Část sítě vzniká v rámci projektu "EV Fast Charging Backbone Network Central Europe" za prostředky z evropského grantového programu CEF. "Momentálně připravujeme cílenou nabídku pro jednotlivá dealerství," dodal generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

ČEZ ESCO podle něho zajistí návrh řešení, které splňuje požadované standardy elektromobility definované Porsche ČR, odbornou realizaci vybrané varianty i následný provoz. Součástí nabídky bude vždy i návrh technologií pro snižování energetické náročnosti a snižování emisí skleníkových plynů u jednotlivých dealerů, jako například fotovoltaické instalace nebo bateriové úložné systémy, uvedl

V České republice je v současnosti registrováno více než 2000 elektromobilů. Odhady dalšího vývoje hovoří v horizontu několika let o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist