https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-fagan-jeste-neupresnil-sve-pozadavky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ: Fagan ještě neupřesnil své požadavky

21.2.2001 17:55 | PRAHA (ČIA)
Všechny předprovozní a provozní dokumenty týkající se bezpečnosti Jaderné elektrárny Temelín (JETE) je připravena americkému právníkovi Edu Faganovi předložit společnost ČEZ. "Pan Fagan však dosud neprojevil zájem se s těmito dokumenty seznámit, nespecifikoval ani, co požaduje, ale předpokládám, že se zaměří na tu část dokumentace, která není pro posouzení bezpečnosti významná. Kdo tomu ale bude z široké veřejnosti věřit?," uvedl dnes pro ČIA tiskový mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.
 

Podle Kříže jsou přístupné všechny dokumenty důležité z hlediska bezpečnosti elektrárny. A to již od roku 1998, včetně Předprovozní bezpečnostní zprávy, která je základním dokumentem z hlediska jaderné bezpečnosti.

Zástupci ČEZ i samotné elektrárny jsou připraveni umožnit Faganovi vstup a prohlídku objektu. Právník hodlá návštěvu JETE uskutečnit v nejbližších dnech, nejpozději však do 20. března, kdy končí lhůta, kterou dal americké společnosti Westinghouse na předvedení dokumentů o bezpečnosti JETE.

Edwarda Fagana si najala Hornorakouská nadstranická platforma pro jadernou bezpečnost, aby s jeho pomocí zabránila uvedení temelínské jaderné elektrárny do provozu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist