https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-ma-stale-zajem-o-elektrarny-varna-a-ruse-ceka-na-vyzvu-k-jednani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ má stále zájem o elektrárny Varna a Ruse, čeká na výzvu k jednání

11.1.2006 20:44 | PRAHA (ČIA)
Společnost ČEZ je připravena zahájit jednání s bulharskou Privatizační agenturou o privatizaci tepelných elektráren Varna a Ruse. "Počkáme na oficiální rozhodnutí a případnou výzvu k jednání. Další otázky jsou předčasné vzhledem k tomu, že bulharská privatizační agentura se ještě nerozhodla, jak bude v tendru pokračovat," uvedla pro ČIA mluvčí společnosti ČEZ Eva Nováková.
 

Vítězem privatizačního tendru se stal v dubnu 2005 ruský RAO UES, který za elektrárnu Varna nabídl 390 milionů eur a za elektrárnu Ruse 120 milionů eur. Na druhém místě byl ČEZ s nabídkami 192,4 milionu, respektive 24,3 milionu eur. Jednání mezi bulharskou vládou a RAO UES, trvající více než šest měsíců, skončilo 9. ledna krachem. Ředitel Privatizační agentury Todor Nikolov se poté vyslovil pro zahájení vyjednání s českou společností ČEZ.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist