https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-neplanuje-zvyseni-cen-elektriny-v-prubehu-pristiho-roku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ neplánuje zvýšení cen elektřiny v průběhu příštího roku

9.12.2005 11:31 | PRAHA (ČIA)
Společnost ČEZ nechystá další zdražení elektřiny v průběhu příštího roku. ČIA to dnes potvrdil tiskový mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Ceny elektřiny se tak opět změní až na počátku roku 2007. Informaci o dalším desetiprocentním nárůstu cen elektřiny v blízké době přinesla 8. prosince Mladá fronta Dnes.
 

ČEZ na konci srpna oznámil, že s platností od 1. ledna 2006 zvýší velkoobchodní ceny silové elektřiny o 14,3 procenta. Výši nárůstu ČEZ určil na základě výsledku velkoobchodní aukce takzvané Duhové energie. Dopad zmíněného zdražení do ceny elektřiny pro maloodběratele se bude pohybovat od 8,5 do 10 procent.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist