https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-od-dneska-vlastni-jiz-931-pct-akcii-severoceskych-dolu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ od dneška vlastní již 93,1 pct. akcií Severočeských dolů

19.12.2005 12:05 | PRAHA (ČIA)
Společnost ČEZ k dnešnímu dni převzala od Fondu národního majetku (FNM) balík 55,79 procenta akcií Severočeských dolů (SD). ČEZ zároveň uhradil kupní cenu 9,046 miliardy korun. ČIA to oznámil tiskový mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.
 

Tímto krokem došlo k naplnění usnesení české vlády z 29. září o privatizaci majetkové účasti státu v SD. ČEZ již vlastnil 37,31 procenta akcií dolů, dnes tak jeho podíl vzrostl na 93,1 procenta. "Nyní můžeme plně rozběhnout program obnovy části uhelných zdrojů, do kterého ČEZ investuje v následujících letech zhruba 100 miliard korun," uvedl k akvizici generální ředitel ČEZ Martin Roman.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) transakci povolil 24. listopadu. Podle úřadu existovala úzká vazba mezi ČEZ a SD již dříve. ČEZ odebírá zhruba 80 procent produkce SD a tyto dodávky pokrývají spotřebu uhlí v elektrárnách ČEZ ze 60 procent.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist