https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-oznamil-ceny-dalsich-tri-produktu-pro-pristi-rok
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ oznámil ceny dalších tří produktů pro příští rok

27.9.2001 17:30 | PRAHA (ČIA)
Elektrárenská společnost ČEZ dnes oznámila ceny dalších tří produktů pro následující rok. Jedná se o dražší varianty nejlevnější, tzv. žluté elektřiny, jejíž cenu (73 halířů/kWh) oznámila společnost již dříve. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí ČEZu Ladislav Kříž. Nabídka ovšem platí pouze pro zákazníky, kterých se týká liberalizace trhu od nového roku, tzn. velkoodběratele a licencované obchodníky.
 

Všechny ceny jsou velmi hluboko pod průměrnou cenou stanovenou Energetickým regulačním úřadem. Právě cena nejlevnějšího produktu byla příčinou obvinění ze strany menších výrobců energie z dumpingových cen. Samotný ČEZ přiznává, že jej nasazené ceny zřejmě pošlou do červených čísel.

Novými produkty jsou tzv. zelená elektřina - celoroční pásmová dodávka pro pracovní dny za 88 halířů/kWh, červená elektřina - měsíční pásmová dodávka v průměru za 82 halířů/kWh a modrá elektřina - měsíční pásmová dodávka pro pracovní dny v průměru za necelých 90 halířů/kWh. Nejlevnější, žlutá elektřina představuje nepřetržitou dodávku stejného množství po 24 hodin denně, 365 dní v roce.

Čtyři dosud zveřejněné produkty představují podle Kříže více než 60 procent letošních dodávek ČEZu na domácí trh. Jednotlivé "barvy" nabízí ČEZ postupně a předpokládá, že poslední produkt nabídne počátkem listopadu letošního roku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist