https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-predala-podklady-ke-spusteni-dalsi-etapy-v-jete
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ předala podklady ke spuštění další etapy v JETE

13.12.2001 13:50 | PRAHA (ČIA)
Akciová společnost ČEZ dokončila dnes dopoledne předávání všech podkladů Státnímu úřadu pro jadernou bezpečnost , nutných k posouzení připravenosti bloku JE Temelín (JETE) k přechodu do třetí z devíti podetap energetického spouštění. Státní úřad po předání materiálů rozhodne, zda vydá souhlas k přechodu. ČIA to dnes oznámil mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

Podle Nebesáře je tato podetapa limitována výkonem reaktoru do 30 % nominálního výkonu a bude v ní provedeno první přifázování elektrárny do rozvodné energetické sítě. "Právě přifázování turboalternátoru bude jednou z prvních zkoušek, která bude v této části energetického spouštění provedena," dodal Nebesář.

Kromě probíhající přípravy prvního bloku na jeho první přifázování je v souladu s harmonogramem stavby realizována zkouška těsnosti a pevnosti ochranné obálky (kontejnmentu) druhého bloku JE Temelín. "V závěru roku 2000 jde o nejdůležitější zkoušku druhého bloku. Na prvním bloku byla tato zkouška prováděna před dvěma roky a ukončena byla 7. ledna 1999," doplnil tiskový mluvčí elektrárny.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist