https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-predpoklada-vyssi-odber-uhli
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ předpokládá vyšší odběr uhlí

9.2.2001 17:20 | PRAHA (ČIA)
Největší česká elektrárenská společnost ČEZ očekává, že v letošním roce odebere přibližně 28,8 milionu tun hnědého uhlí, tedy o zhruba 2,4 miliony tun více, než se původně předpokládalo. Důvodem je zejména to, že Jaderná elektrárna Temelín vyrobí oproti původním plánům méně elektřiny. ČIA to dnes oznámil mluvčí společnost ČEZ Ladislav Kříž.
 

Plánované zvýšení odběru uhlí podle Kříže znamená, že ČEZ nabídne Mostecké uhelné smlouvu na odběr osmi milionů tun uhlí a potvrzenou opci na další jeden milion tun uhlí. Celkový plánovaný objem odebraného uhlí ve výši devíti tun odpovídá vzájemně odsouhlasené rámcové domluvě mezi ČEZ a Mosteckou uhelnou společností.

Vyšší odběr uhlí také přinese hnědouhelným společnostem další prostor pro restrukturalizaci hnědouhelných firem. Už druhá polovina loňského roku totiž přinesla do vztahu s hnědouhelnými firmami příznivý obrat. ČEZ nakonec loni koupil celkem 30 milionů tun hnědého uhlí a v letošním roce to tedy bude zhruba stejné množství. V roce 1999 ČEZ odebral 25 milionů tun hnědého uhlí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist