https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-prevedl-na-jampt-tretinovy-podil-v-prazske-energetice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ převedl na J&T třetinový podíl v Pražské energetice

20.8.2004 13:38 | PRAHA (ČIA)
Balík 34 procent akcií Pražské energetiky (PRE) dnes převedla elektrárenská společnost ČEZ na slovenskou finanční skupinu J&T. Skupina J&T naopak uhradila kupní cenu 4,4 miliardy korun. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.
 

Prodej 34 procent akcií PRE zahájila společnost ČEZ letos v květnu. Soutěž, kde jediným kritériem pro výběr vítěze byla nabídnutá cena, organizovala poradenská společnost CA IB Corporate Finance. Závaznou nabídku podaly J&T Investment Advisors, E.ON, Energie Baden-Württemberg (EnBW) a společnost Charleton. Dne 21. července ČEZ oznámil, že vítězem soutěže se stala J&T. ČEZ byl na základě rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) z března 2003 povinen podíl v PRE odprodat, a to nejpozději do počátku září letošního roku.

Pražská energetika za loňský rok dosáhla čistého zisku 1,07 miliardy korun, obrat činil 10,345 miliardy. Celkem 50,78 procenta akcií společnosti drží Pražská energetika Holding, společný podnik hlavního města Prahy a německých koncernů EnBW a RWE Energy. Dalších 14,19 procenta vlastní stát a 1,03 procenta drobní akcionáři.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist