https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-proda-tri-drazsi-produkty-vsem-distributorskym-firmam
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ prodá tři dražší produkty všem distributorským firmám

12.10.2001 17:41 | PRAHA (ČIA)
Všechny distribuční společnosti využily přednostní nabídku ČEZu na tři produkty, které navazují na dřívější nabídku nejlevnější, tzv. žluté elektřiny. Odběratelem "zelené", "modré" a "červené" elektřiny tak bude i Severomoravská energetika, která se s ČEZem nedohodla na koupi nejlevnější dodávky. "Distributoři závazně potvrdily zájem o celkem 7,6 TWh elektrické energie," uvedl tiskový mluvčí ČEZu Ladislav Kříž.
 

"Následovat bude opět veřejná soutěž, stejně jako tomu bylo u nejlevnějšího produktu, kdy průměrná cena vzrostla díky zájmu zákazníků z vyvolávací ceny 73,4 halířů za kWh na 76,1 halířů," uvedl Kříž. Veřejné soutěže se mohou zúčastnit opětně distribuční společnosti, oprávnění zákazníci a licencovaní obchodníci.

Zelená elektřinu je celoroční pásmová dodávka pro pracovní dny za cenu 88 halířů kWh, červená elektřinu představuje měsíční pásmovou dodávku v průměru za 82 halířů a modrou elektřinou se rozumí měsíční pásmová dodávka pro pracovní dny v průměru za necelých 90 halířů za kWh. "Ceny všech těchto produktů jsou pod průměrnou cenou v letošním roce, která regulátorem byla stanovena na 97 halířů za kWh," dodal Kříž.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist