https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-se-stane-primym-dodavatelem-elektriny-pro-okd
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ se stane přímým dodavatelem elektřiny pro OKD

19.12.2002 17:28 | PRAHA/OSTRAVA (ČIA)
Výběrové řízení na dodavatele elektřiny pro důlní společnost OKD vyhrála přímo elektrárenská společnost ČEZ. Kontrakt je ve výší téměř jedné terrawatthodiny. "OKD se tak stala po regionálních distribučních společnostech naším největším zákazníkem," uvedl dnes pro ČIA mluvčí ČEZu Milan Kříž. Hodnotu celé transakce však s odkazem na obchodní tajemství odmítl uvést.
 

OKD je po Českých drahách a Chemopetrolu třetím největším odběratelem elektřiny v České republice. Na druhé straně OKD dodává ČEZu černé uhlí, hlavně pro severomoravskou elektrárnu Dětmarovice.

ČEZ je největším tuzemským výrobcem elektřiny. Vyrábí více než tři čtvrtiny elektrické energie v ČR. Kapacita produkce ČEZ činí 10 146 megawattů. Důlní společnost OKD se zabývá především těžbou černého uhlí a výrobou koksu. OKD patří do koncernu Karbon Invest.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist