https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cez-ziskal-quotekologickyquot-certifikat-ems
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČEZ získal "ekologický" certifikát EMS

26.6.2002 13:46 | PRAHA (ČIA)
Mezinárodní certifikát systému řízení ochrany životního prostředí EMS (Enviromental Management Systém) získaly všechny plně provozované elektrárny společnosti ČEZ. Certifikát české elektrárenské společnosti udělila auditorská společnost Det Norske Veritas Certification B. V. The Netherlands. ČIA o tom dnes informoval tiskový mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.
 

"Smyslem EMS a jeho certifikace je zavést v elektrárnách taková opatření, která umožní stálé hodnocení jejich vlivu na životní prostředí," uvedla Tamara Spilková, vedoucí oddělení EMS v úseku klasická energetika a vedoucí projektu "Řízení ochrany životního prostředí". Přínosem těchto opatření má být nižší zátěž životního prostředí v okolí provozů, ale také úspora materiálů a energií či zvyšování kvality výroby.

O postupném zavedení fungujícího systému řízení ochrany životního prostředí ve všech organizačních jednotkách rozhodlo představenstvo ČEZ již v roce 1997. Certifikát EMS se vztahuje na celou správu Úseku klasických elektráren i na jednotlivé uhelné elektrárny. Držitelem certifikátu je také Jaderná elektrárna Dukovany.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist