https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/charita-v-ostrave-organizuje-pomoc-zatopenemu-polsku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Charita v Ostravě organizuje pomoc zatopenému Polsku

31.7.2001 13:58 | OSTRAVA (ČIA)
Pomoc povodněmi sužovanému Polsku začala organizovat ostravská Charita sv. Alexandra, která disponuje humanitárním skladem. Kromě materiální pomoci otevře charita v příštích dnech konto na pomoc povodněmi postiženým oblastem v Polsku. "Lidé sem budou moci posílat peníze. Kromě toho žádáme o pomoc také firmy a instituce, které mohou poskytnout materiální zázemí," uvedl pro ČIA uvedl mluvčí ostravsko-opavského biskupství Pavel Siuda.
 

Poláci potřebují především pitnou vodu, trvanlivé potraviny, desinfekční a čistící prostředky, nářadí, obuv a ochranné oděvy. Ostravská charita vyšle do oblasti vozidlo s první zásilkou pomoci. "Auto pak může v některé z lokalit vypomáhat při rozvážení jídla a dalších potřebných věcí," řekl Siuda. Pomoc mohou firmy směřovat na adresu Charity sv. Alexandra v Ostravě - Kunčičkách na Holvekově 140, e-mail: humsklad@volny.cz.

Záplavy v Polsku si za poslední měsíc vyžádaly 25 lidských životů způsobily vysoké škody. Nejvíce postižené je Malopolské vojevodství, kde řeka Visla a její přítoky zatopila 113 obcí s více než tisícovkou hospodářství. Oblast ničí kromě vody také sesuvy půdy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist