https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chatrajici-nastupiste-na-pardubickem-nadrazi-se-docka-rekonstrukce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chátrající nástupiště na pardubickém nádraží se dočká rekonstrukce

15.6.2001 17:43 | PARDUBICE (ČIA)
Již letos by mělo dojít k rekonstrukci třetího nástupiště na pardubickém hlavním nádraží, které je už několik let v neutěšeném stavu. "Přitom toto nástupiště je v podstatě to poslední a to první, co vidí cestující, když v Pardubicích vystupují nebo nastupují do mezinárodních vlaků InterCity a EuroCity," po setkání s generálním ředitelem Českých drah (ČD) Daliborem Zeleným a dalšími představiteli ČD to řekl hejtman Pardubického kraje Roman Línek.
 

Podle jeho slov je reálné, že do dvou let bude dokončen tranzitní železniční koridor na území celého Pardubického kraje a nejpozději do roku 2010 dojde k elektrifikaci trati Lichkov - Mezilesí, což umožní dobré rychlíkové spojení Pardubic s Polskem.

"Účastníci schůzky se shodli také na tom, že je nutné realizovat přeložku trati mezi Medlešicemi a Chrudimí tak, aby už vlaky při cestě z Chrudimi do Pardubic nemusely nesmyslně zajíždět do Rosic nad Labem", pokračoval Línek. Mluvilo se i o zjednodušeném napojení areálu přístavu na železniční trať, které by výrazně zlevnilo realizaci pardubického dopravně-logistického centra. Obchodně-provozní ředitelství pro Pardubický kraj, které bude zajišťovat lepší spolupráci mezi ČD a orgány Pardubického kraje, by mělo být oficiálně otevřeno na začátku července v budově naproti starému pardubickému nádraží.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist