https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cheb-chce-polozit-chybejici-kanalizaci-v-ulicich-v-centru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cheb chce položit chybějící kanalizaci v ulicích v centru

9.3.2017 12:00 | CHEB (ČTK)
Podle Hojdy jsou stále v centru města ještě místa, která nejsou na kanalizaci napojena. Jde často o lokality, které byly původně na kraji města, jako například zahrádkářské kolonie, z nichž se později staly ulice s rodinnými domy.
Podle Hojdy jsou stále v centru města ještě místa, která nejsou na kanalizaci napojena. Jde často o lokality, které byly původně na kraji města, jako například zahrádkářské kolonie, z nichž se později staly ulice s rodinnými domy.
Foto | Rasbak / Wikimedia Commons
Cheb chce postupně doplnit chybějící kanalizaci v ulicích v centru města. Ještě letos chce připojit do kanalizační sítě Jižní ulici a chystá i Zemědělskou. Kanalizaci položí město ve spolupráci se společností Chevak, která provozuje vodohospodářské sítě na Chebsku, řekl v pondělí ČTK místostarosta Chebu Pavel Hojda (KSČM).
 

"V ulici Jižní už máme dohodu s Chevakem a čekáme už jen na podpis smlouvy. Realizátorem bude Chevak, ale my na stavbu poskytneme prostředky. Předpokládaná cena bude kolem 2,7 milionu korun, ale uvidíme, za kolik se práce nakonec podaří vysoutěžit," uvedl Hojda.

Podobně by se kanalizace měla použít i v Zemědělské ulici. Tam by ale kromě kanalizace chtělo město dohodnout i položení dalších sítí, plynu i elektřiny. Zemědělskou by město chtělo začít dělat ještě na konci letošního roku. V přípravě je i odkanalizování Střížova.

Podle Hojdy jsou stále i v centru města ještě místa, která nejsou na kanalizaci napojena. Jde často o lokality, které byly původně na kraji města, jako například zahrádkářské kolonie, z nichž se později staly ulice s rodinnými domy.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist