https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chebska-spalovna-se-vraci-k-posouzeni-na-assky-stavebni-urad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chebská spalovna se vrací k posouzení na ašský stavební úřad

14.11.2016 15:33 | CHEB (ČTK)
Územní řízení projektu chebské spalovny odpadů se vrací k posuzování na ašskou radnici. Dva roky trvalo, než se úřady vypořádaly s námitkami proti podjatosti. Podle starosty Chebu Petra Navrátila (ČSSD) by mělo ministerstvo pro místní rozvoj nastavit jasná pravidla, jak takové obstrukce řešit. Řekl to dnes ČTK.
 

Závod na energetické využití odpadu (ZEVO) chce v Chebu postavit společnost Terea, v níž má město 50procentní podíl. Zatím ale spis putoval od jednoho úřadu k druhému. "V listopadu 2014 začala Terea projednávat územní řízení. Od té doby se táhne problém prokazování podjatosti úřadu, nejdříve v Chebu, pak v Aši, pak se změnila legislativa a spis šel do Františkových Lázní, pak znovu do Aše," řekl Navrátil.

Nyní ministerstvo rozhodlo, že stavební úřad v Aši podjatý není. Podle Navrátila jde o selhání ministerstva. "Mělo by jasně upravit, kdy úřad podjatý je a kdy není, aby se to nemuselo takto dlouho řešit," míní starosta Chebu.

Proti spalovně protestuje část obyvatel Chebu, město naopak od stavby spalovny čeká nižší náklady na likvidaci odpadu a snížení ceny tepla.

Jenže ke stavebnímu povolení je ještě dlouhá cesta. I kdyby ZEVO prošlo územním řízením, další schvalovací proces je čeká při žádosti o stavební povolení. I jeho získání pak může trvat léta.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist