https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chinadaily-zapad-ciny-postihlo-obrovske-sucho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ChinaDaily: Západ Číny postihlo obrovské sucho

28.5.2007 08:28 | PRAHA/PEKING (EcoMonitor)
Více než 1,6 milionu lidí na západě Číny trpí nedostatkem vody, napsal server ChinaDaily. Sucho, které postihlo střední a východní část provincie Kan-su, je nejhorší za posledních šedesát let. Nedostatek srážek trápí také provincii S'čchuan, která zažila vážné období sucha i minulé léto.
 

V provincii Kan-su chybí pitná voda skoro 900 000 lidem a sucho postihlo 1,43 milionů hektarů zemědělské půdy. Podle místních úřadů nepršelo v podstatě už dva měsíce. Očekává se, že na zhruba 80 000 hektarech polí se nic neurodí. Okolo 100 000 hektarů nebylo kvůli suchu ani oseto.

V nejhůře postiženém městě již stojí voda 80 až 110 juanů (10,3 až 14,2 dolarů) za metr krychlový. Ačkoli posledních pár dní trochu pršelo, sucho to příliš nezmírnilo.

V provincii S'čchuan nepršelo podle tamní meteorologické stanice už 20 až 28 dní. Nedostatkem vody trpí 760 000 lidí a 810 000 kusů dobytka. Obě provincie už zvažují pokus vyvolat déšť uměle.

Podle článku na serveru ChinaDaily ze dne 25. 5. 2007


reklama

 
Hanka Hermová

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist