https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chomutov-poridil-dva-elektromobily-mesto-zaplati-560.000-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chomutov pořídil dva elektromobily, město zaplatí 560.000 korun

4.10.2019 00:20 | CHOMUTOV (ČTK)
Úředníci z magistrátu v Chomutově budou jezdit novými elektromobily.
Úředníci z magistrátu v Chomutově budou jezdit novými elektromobily.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Úředníci z magistrátu v Chomutově budou jezdit novými elektromobily. Město je pořídilo v rámci Národního programu Životní prostředí. Na pořízení dvou aut Volkswagen e-Golf získalo město státní dotaci ve výši 40 procent, radnice zaplatí zbylých 560.000 korun. Včera to řekla mluvčí Chomutova Denisa Špeilová.
 

"Ochrana životního prostředí ve městě patří mezi naše priority. Pořízení těchto elektromobilů, jejichž provoz je lokálně bezemisní, velmi tichý a levný, tedy plně zapadá do našeho ekologického programu," uvedl primátor Marek Hrabáč (Ano). Vozy podle něj budou sloužit úředníkům při jejich služebních cestách.

Město Chomutov nákupem elektromobilů navazuje na dlouhodobé aktivity přispívající k ochraně životního prostředí. "Úřad v rámci projektu #dostbyloplastu z velké části omezil užívání jednorázových plastů a plastového zboží obecně. Dále zelektronizoval své procesy, omezuje papírové formuláře a vkládá významné finanční prostředky do výsadby nové zeleně," řekl Hrabáč.

Město do budoucna uvažuje také o pořízení užitkových elektromobilů. "Malé tiché náklaďáčky bychom mohli využít například při čištění městských komunikací, údržbě zeleně, během prací na městském hřbitově, ale také v rámci provozu Zooparku a Kamencového jezera," řekl Hrabáč.

Průměrný dojezd aut je zhruba 250 kilometrů na jedno nabití. Baterie se z veřejné nabíjecí stanice nabije asi za hodinu. Pokud se využije k nabíjení běžná domovní zásuvka, trvá to asi 17 hodin.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist