https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chomutov-zprovoznil-autobusove-nadrazi-a-kruhovy-objezd
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chomutov zprovoznil autobusové nádraží a kruhový objezd

10.1.2001 16:50 | CHOMUTOV (ČIA)
Slavnostní zprovoznění nového autobusového nádraží a moderního kruhového objezdu se dnes uskutečnilo v severočeském Chomutově. Zahájení provozu se zúčastnili i zástupci ministerstev dopravy a pro místní rozvoj a delegát Evropské komise. Mluvčí chomutovské radnice Michaela Lehnertová pro ČIA uvedla, že stavby si vyžádaly celkové investice ve výši zhruba 90 milionů korun. Náklady byly pokryty z městského rozpočtu a z fondů Evropské unie.
 

Nový kruhový objezd mohli řidiči v Chomutově neoficiálně využívat již v minulých dnech. Jeho zprovoznění má přispět k zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy zejména na hlavním silničním tahu, vedoucím městem z Prahy na hraniční přechod Hora svatého Šebestiána a dále do saského Chemnitzu. Objezd svým řešením usnadní situaci také chodcům.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist