https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chovatele-vymarskych-oharu-se-sjedou-v-telci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chovatelé výmarských ohařů se sjedou v Telči

4.8.2001 12:10 | TELČ (ČIA)
Výstava psů s mezinárodní účastí se u příležitosti 35. výročí založení Klubu výmarských ohařů uskuteční ve dnech 13. až 16. září na zámku v Telči. Jak informoval předseda Klubu výmarských ohařů František Nahodil, výmarský ohař se pro lovecké účely používá na území dnešního Česka již od roku 1910, ale samostatný klub byl založen až roku 1966. Původní vlast výmarského ohaře je Německo a charakteristickým rysem tohoto univerzálního plemene je jantarově žluté oko.
 

"Účast přislíbili chovatelé z 23 zemí světa, ze všech koutů Evropy, USA, Nového Zélandu či Kanady," uvedl Nahodil. Podle něj v českém chovu působí 54 psů a 83 fen krátkosrstých a 15 psů a 21 fen dlouhosrstých výmaranů. Každoročně je vrženo 220 štěňat krátkosrstých a 30 dlouhosrstých. "Výsledky našich psů v zahraničí jsou výborné jak po stránce pracovní, tak i exteriérové," konstatoval předseda klubu. Doplnil, že výmarský ohař může pracovat na poli, v lese i ve vodě a ceněna je u něj hlavně ostražitost a ostrost.

Ohaři půjdou městem se svými pány ve slavnostním průvodu v doprovodu koní a kočárů, chybět nebude ohňostroj, veselice, fanfáry zazní v podání trubačů na lesní rohy a horny z Přerova. V rámci programu, který v Telči v polovině září proběhne, si účastníci prohlédnou historické město, navštíví nedaleký hrad Roštejn.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist