https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chovatelka-z-sumperska-je-podezrela-z-tyrani-koni-byli-ji-odebrani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chovatelka z Šumperska je podezřelá z týrání koní, byli jí odebráni

12.3.2024 19:18 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | Kirsten LaChance / Unsplash
Policisté prověřují chovatelku z Šumperska kvůli podezření z týrání koní. Dvě desítky zvířat byly umístěny na pastvině v katastru obce Velké Losiny v místní části Ludvíkov, žena podle odborníků koním nezajistila dostatečnou zdravotní péči a výživu. Některá ze zvířat byla podvyživená. Pracovníci krajské veterinární správy ženě všechny koně odebrali, případem se zabývají policisté, sdělila ČTK policejní mluvčí Miluše Zajícová.
 

"Provedeným šetřením se zjistilo, že prověřovaná žena v době od října do doby oznámení chovala v uvedené lokalitě na několika pozemcích celkem 20 koní různého stáří a plemene, a je podezření, že těmto koním nezajistila řádnou zdravotní péči, odpovídající podmínky ani vhodnou výživu. V důsledku toho mělo u šesti kusů dojít ke zhoršení zdravotního stavu a podvýživě," uvedla policejní mluvčí.

Případ byl policistům oznámen v neděli, na místo přijeli pracovníci Krajské veterinární správy Olomouc, kteří rozhodli o odebrání všech chovných koní. "V souvislosti s výše uvedeným byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu týrání zvířat. Případ je v současné době na počátku prověřování," doplnila policejní mluvčí.

Případy týrání zvířat v Olomouckém kraji nejsou neobvyklé, většinou jde však o psy. Loni v srpnu však inspektoři řešili také případ zhruba čtyř desítek koz ve špatném zdravotním stavu, které byly umístěny u chovatelky v Hynčině na Šumpersku.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist