https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chranene-pastviny-v-praze-budou-spasat-stada-ovci-koz-i-jalovic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chráněné pastviny v Praze budou spásat stáda ovcí, koz i jalovic

14.4.2016 09:20 | PRAHA (ČTK)
Těžko dostupná místa budou od jara spásat tři stáda ovcí a koz po 40 až 70 kusech a dvě stáda skotu čítající každé šest až deset jalovic
Těžko dostupná místa budou od jara spásat tři stáda ovcí a koz po 40 až 70 kusech a dvě stáda skotu čítající každé šest až deset jalovic
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Chráněné přírodní lokality v Praze budou i letos spásat stáda ovcí, koz a hovězího dobytka. S hospodářskými zvířaty se lidé potkají na několika desítkách míst, například v Šáreckém a Prokopském údolí nebo v Trojské kotlině. Pastva začne během dubna. Zvířata budou chráněnou vegetaci udržovat do října.
 

Pastva má v metropoli dlouholetou tradici. Těžko dostupné louky podle historických dokumentů spásala domácí zvířata už v 19. století. Magistrát na dřívější zvyklost navázal v roce 2000, kdy objednal první ovce a kozy. Stáda jalovic budou letos na podmáčených loukách k vidění pátým rokem.

Těžko dostupná místa budou od jara spásat tři stáda ovcí a koz po 40 až 70 kusech a dvě stáda skotu čítající každé šest až deset jalovic. Zvířata budou postupně vypásat strmé louky i říční poldry. "Jedno stádo jalovic začne přibližně v poslední dubnové dekádě spásat suchý poldr Čihadla. Druhé stádo se přiveze až v létě a bude vypásat louky v oblasti Milíčova, Šeberova a Šáreckého údolí," řekl mluvčí magistrátu Vít Hofman.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist