https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chrudimska-slevarna-dostala-pokutu-nemerila-emise
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chrudimská slévárna dostala pokutu, neměřila emise

27.12.2016 10:00 | PARDUBICE (ČTK)
Slévárna Iron & Steel z Chrudimi dostala pokutu 150.000 korun za to, že ve stanovené lhůtě nezměřila emise u dvou zdrojů znečišťovaní. Nařizuje jí to zákon. ČTK to sdělil ředitel Oblastního inspektorátu České inspekce životního prostředí (ČIŽP) v Hradci Králové Lukáš Trávníček.
 

Firma také skladovala odpadní oleje venku na nezabezpečené ploše. Inspektoři rovněž zjistili, že zařízení pro omezování emisí, mokré odlučovače v cídírně a formovně, firma provozovalo v rozporu se schváleným provozním řádem.

"V provozních denících navíc firma vedla nepravdivé záznamy o stavu těchto mokrých odlučovačů," uvedl Trávníček. Firma se proti pokutě neodvolala, je proto pravomocná, dodal.

Slévárna vyrábí díly z tvárné litiny. Provoz zahájila v roce 1980 společnost Transporta. V roce 1997 se slévárna stala součástí dceřiné firmy Metalurgie. V té době celá skupina zaměstnávala 4500 lidí.

Transporta později zkrachovala. Od roku 2001 slévárna spadala pod ČKD Kutná Hora. Od roku 2013 patří soukromým osobám a firma funguje jako společnost s ručením omezeným. Výsledky hospodaření noví majitelé v obchodním rejstříku nezveřejňují.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist