https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cibrian-prioritou-pardubickeho-kraje-je-rozvoj-dopravni-infrastruktury
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cibrian: Prioritou Pardubického kraje je rozvoj dopravní infrastruktury

20.2.2002 17:07 | PARDUBICE (ČIA)
Rozvoj dopravní infrastruktury všemi směry by měl být prioritou Pardubického kraje. Při správném definování priorit má kraj reálnou šanci na podporu z dotačních programů Evropské unie, a to především z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Při dnešní návštěvě Pk to řekl velvyslanec a vedoucí Delegace Evropské komise v České republice Ramiro Cibrian.
 

"Kraj potřebuje rychlé zlepšení dopravní infrastruktury, nejdůležitější jsou silnice a dálnice," uvedl velvyslanec. Pardubický hejtman Roman Línek se na tiskové konferenci s velvyslancovými slovy ztotožnil. "Shoda panuje i v Královéhradeckém a Libereckém kraji, které jsou s námi součástí NUTS II," řekl Línek. Podle něj je cílem Pardubického kraje vytvořit z Pardubic, které jsou geograficky ve středu republiky, dopravně-logistické centrum.

Pardubice jsou tradičním železničním uzlem, mají vlastní letiště se smíšeným civilním provozem, v jednání zůstává dálniční přivaděč z připravovaného dokončení dálnice D 11 z Prahy do Hradce Králové a ve vládních projektech se objevuje rovněž splavnění Labe až do Pardubic.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist