https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/citliva-mista-jihoceskeho-kraje-jsou-pod-kontrolou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Citlivá místa Jihočeského kraje jsou pod kontrolou

13.9.2001 15:05 | JIŽNÍ ČECHY (ČIA)
O zvýšené kontrole nejcitlivějších míst jižních Čech rozhodla Bezpečnostní rada Jihočeského kraje. "Kontrola bude zaměřena například na lipenskou přehradu nebo na temelínskou elektrárnu," uvedla tisková mluvčí krajského úřadu Maria Ptáčková.
 

Největší bezpečnostní opatření fungují právě v Jaderné elektrárně Temelín. "Okamžitě jsme podle nařízení Státního úřadu pro jadernou bezpečnost přijali opatření v oblasti fyzické ochrany. Podrobnosti ale nemůžeme zveřejnit," uvedl tiskový mluvčí elektrárny Milan Nebesář s tím, že vedení elektrárny zatím neuvažuje o odklad obnovení štěpné reakce.

Teroristický útok na USA má v jižních Čechách největší následky pro zaměstnance amerických firem nebo podniků, které s USA obchodují. "Zvýšili jsme ostrahu při vstupu osob a vozidel do areálu," uvedl ředitel výrobního závodu americké strojírenské společnosti Dura Automotiv Systems v Blatné Bohuslav Hykel. Manažeři podniku TRW-DAS Dačice dostali z americké centrály zákaz jakýchkoliv leteckých služebních cest i po Evropě.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist