https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cizp-pokutoval-firmu-hanon-systems-porusovala-podminky-provozu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČIŽP pokutoval firmu Hanon Systems, porušovala podmínky provozu

19.8.2016 10:33 (ČTK)
Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) v Brně uložila pokutu 200.000 korun firmě Hanon Systems Autopal, a to za porušování podmínek provozu ve výrobním závodu v Hluku na Zlínsku. Firma na čtyřech linkách překročila roční spotřebu plastů a tavide, jak ji stanovují provozní řády těchto zdrojů znečišťování ovzduší. V tiskové zprávě inspekce to dnes uvedla Jana Jandová.
 

Inspektoři podle ní v závodu na základě podnětu na šíření pachových látek provedli neohlášenou kontrolu. Při ní zjistili porušování schváleného provozního řádu. Podle ředitele Oblastního inspektorátu ČIŽP v Brně Jindřicha Mikeše na čtyřech technologických linkách pájení závod v roce 2015 překročil roční spotřeby pájecích plastů a tavidel závazně stanovené v provozních řádech těchto zdrojů znečišťování ovzduší.

"V jednom případě byla dokonce spotřeba tavidla překročena v řádu tisíců procent. V ostatních případech v řádu desítek procent," uvedl Mikeš.

Firma Hanon Systems Autopal patří do nadnárodní skupiny, sídlo má v Novém Jičíně. V závodě v Hluku vyrábí hliníkové a nerezové tepelné výměníky a chladiče do aut. Firma se proti pokutě neodvolala, rozhodnutí tak nabylo právní moci.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist