https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cizp-pokutoval-firmu-v-brne-skladovala-nadmerne-mnnozstvi-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČIŽP pokutoval firmu v Brně, skladovala nadměrné mnnožství odpadu

31.8.2016 13:13 | BRNO (ČTK)
Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) v Brně uložila pokutu 500 000 korun brněnské firmě Recydo Ulehla, její sběrna odpadů v Brně-Chrlicích skladovala více než pětkrát větší množství odpadů, než měla povolené. V tiskové zprávě to dnes uvedla zástupkyně tiskové mluvčí ČIŽP Jana Jandová. Jednatel společnosti Jiří Ulehla pokutu odmítl na dotaz ČTK komentovat.
 

Ve sběrně podle zástupců ČIŽP bylo uložené minimálně 48 681 tun stavebních a demoličních odpadů. Povolená kapacita je 9000 tun za rok. "Zařízení tak bylo dlouhodobě masivně přeplněno," uvedl ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Brně Jindřich Mikeš.

Firma také za léta 2013 a 2014 podle ČIŽP zasílala nepravdivá hlášení o produkci a nakládání s odpady.

"V hlášení nebyly uvedeny žádné skladované odpady. Při kontrole jsme ale zjistili, že zde prokazatelně umístěny byly," doplnil Mikeš.

Není to přitom první pochybení této společnosti. Už v roce 2013 jí inspektoři uložili pokutu 150.000 korun za stejná porušení provozního řádu. Proto ČIŽP nyní přistoupila k vyšší sankci.

"V současné době připravují inspektoři také správní řízení o uložení opatření k nápravě. Tím chtějí nařídit firmě Recydo Ulehla, aby v souladu se zákonem odstranila odpad, který překračuje kapacitu tohoto sběrného zařízení," uvedl ředitel ČIŽP Erik Geuss.

Firma Recydo Ulehla vznikla v roce 1997, provádí zemní a stavební práce, demolice staveb a recyklaci odpadů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist