https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cmzrb-poskytla-nejvice-penez-na-program-opravy-silnic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČMZRB poskytla nejvíce peněz na program opravy silnic

22.12.2001 11:27 | PRAHA (ČIA)
V rámci rozvojových programů v oblasti dopravní a vodohospodářské infrastruktury poskytla Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) za prvních jedenáct měsíců letošního roku 5,6 miliardy korun. "Největší část prostředků byla použita na financování Programu oprav silnic první a druhé třídy a dálnic v ČR a Projektu českých dálnic A," sdělil novinářům generální ředitel ČMZRB Ladislav Macka.
 

ČMZRB převzala financování programů v oblasti dopravní a vodohospodářské infrastruktury, které jsou financovány z úvěrů u Evropské investiční banky (EIB), od Konsolidační banky Praha koncem roku 2000. Na tyto programy by mělo být prostřednictvím ČMZRB a s využitím zdrojů EIB, Státního fondu dopravní infrastruktury, státního rozpočtu a vlastních zdrojů banky poskytnuto v letech 2001 až 2004 celkem 32,3 miliardy korun. Celkové náklady všech infrastrukturních projektů, včetně již ukončených, činí 60,1 miliardy korun.

Koncem letošního roku se ČMZRB také zapojila do financování programu podpory vodohospodářských investic v České republice. "S využitím zdrojů EIB bude ČMZRB sama a na vlastní riziko poskytovat jednotlivým investorům bezúročné úvěry," uvedl Macka. Jejich celková výše má činit zhruba tři miliardy korun.

ČMZRB je specializovanou, záruční a rozvojovou bankou, která v souladu se záměry hospodářské politiky státu a s jeho účastí rozšiřuje přístup ke kapitálu malým a středním podnikatelům, podporuje rozvoj bydlení, regionů, měst a obcí, podílí se na financování rozvoje dopravní infrastruktury a dalších oblastí ekonomiky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist