https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cp-krupobiti-a-deste-zpusobily-o-vikendu-az-500-pojistnych-udalosti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČP: Krupobití a deště způsobily o víkendu až 500 pojistných událostí

9.5.2001 11:30 | PRAHA (ČIA)
Až 500 pojistných událostí, které o víkendu způsobily prudké deště a krupobití, bude muset likvidovat Česká pojišťovna (ČP). Na pojistných plněních tak ČP vyplatí podle současných odhadů více než čtyři miliony korun. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí ČP Michal Urban.
 

Nejvážnější situace, podle počtu i celkového rozsahu škod, byla v jižních Čechách, hlavně na Táborsku a Písecku, kde bylo zaplaveno více než 300 objektů. Přestože šlo podle ČP většinou o drobnější škody, celkový objem výplat klientům zřejmě překročí tři miliony korun.

Na Tachovsku v západních Čechách přijala ČP zatím přes 20 hlášení škod, za něž podle dosavadních odhadů vyplatí zhruba čtvrt milionu korun. Ve východních Čechách ČP dosud registruje přes 50 pojistných událostí na majetku občanů i zemědělských podniků s celkovou škodou téměř 400 tisíc korun. Nejvíce škod je hlášeno z Broumovska, z okolí Havlíčkova Brodu a Chrudimi. Několik desítek škod bylo zaznamenáno také na jižní Moravě, především na Zlínsku, Jihlavsku a Třebíčsku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist