https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cp-skody-po-krupobiti-vyporadame-nejpozdeji-v-zari
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČP: Škody po krupobití vypořádáme nejpozději v září

17.7.2001 18:18 | PRAHA (ČIA)
Škody na majetku občanů, které způsobila v noci z neděle na pondělí vichřice s krupobitím, budou podle České pojišťovny (ČP) vyřízeny ještě v červenci nebo v srpnu. U komplikovanějších zemědělských škod bude likvidace ukončena po sklizni poškozených porostů v srpnu a září. Škody, které živel napáchal, odhaduje ČP na minimálně 50 milionů korun. "Přednost mají porosty před sklizní," sdělil ČIA tiskový mluvčí ČP Michal Urban.
 

V jižních Čechách, kde patří mezi nejvíce postižené například obce Zálší, Vlčeves, Vlastiboř, Sepekov, Veselíčko, Střelské Hoštice, Třebohostice či Sedlec, zatím ČP odhaduje škody na zemědělských plodinách přibližně na dvacet milionů korun, škody na majetku občanů jsou řádově nižší a dosahují zhruba dva miliony korun. Celkem bylo poškozeno na sedm tisíc hektarů plodin. "U občanských pojištění ČP očekává více než 400 převážně drobných pojistných událostí, v tomto počtu jsou však částečně zahrnuta i hlášení škod způsobená vichřicí z předchozího týdne, řekl Urban.

Ve východních Čechách zatím klienti nahlásili ČP poškození zemědělských plodin, zejména řepky, zeleniny, obilovin a cukrovky, na ploše zhruba čtyř tisíc hektarů, za něž ČP podle předběžných odhadů vyplatí asi 25 milionů korun. Nejvíce pojistných událostí je registrováno v okresech Pardubice a Hradec Králové. Další desítky škod eviduje pojišťovna také v západních Čechách a na severní Moravě.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist