https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cp-vikendova-vichrice-zpusobila-skody-za-miliony-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČP: Víkendová vichřice způsobila škody za miliony korun

9.7.2001 15:00 | PRAHA (ČIA)
Zaplavené sklepy, poškozené střechy a především drobné místní škody způsobila podle likvidátorů České pojišťovny (ČP) vichřice, která se v sobotu odpoledne a večer přehnala nad západními a jižními Čechami a částečně zasáhla i další kraje České republiky. Podle předběžných odhadů ČP jsou škody na majetku osob v řádu milionů korun. "Velkou neznámou jsou škody na zemědělských plodinách, škody by mohly dosáhnout desíti milionů korun," sdělil ČIA tiskový mluvčí ČP Michal Urban.
 

Zvýšený počet hlášení škod na zemědělských plodinách se objevilo například z Lounska, Rakovnicka a Litoměřicka, kde bylo poškozeno na dva tisíce hektarů chmelnic. Objem škod však s největší pravděpodobností bude podstatně nižší než při vichřici, která zasáhla ČR na přelomu května a června. "Tehdy ČP vyřizovala na tisíc pojistných událostí, za něž klientům vyplatila zhruba padesát milionů korun," řekl Urban.

Sobotní bouře spojená místy s přívalovými dešti a krupobitím postihla nejvíce západní Čechy, především pak Chebsko a Sokolovsko. Z pojištění majetku zde zatím občané nahlásili České pojišťovně 45 vesměs drobnějších pojistných událostí. Pojišťovna očekává, že celkový počet hlášení přesáhne dvě stovky. K desítkám, nejvýše stovkám menších škod došlo rovněž v jižních Čechách, opět jde většinou o zaplavené sklepy nebo škody způsobené pádem stromů. Ve středních Čechách je zatím evidováno jen několik drobných pojistných událostí s výjimkou několika obcí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist