https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cr-dostane-dalsich-800-milionu-kc-z-programu-eu-phare
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČR dostane dalších 800 milionů Kč z programu EU Phare

17.1.2001 11:25 | PRAHA (ČIA)
Evropská unie (EU) uvolní pro Českou republiku dalších 800 milionů Kč (22 milionů eur) v rámci programu Phare. Memoranda a financování budou ve čtvrtek 18. ledna slavnostně podepsána prvním náměstkem ministra financí Janem Mládkem a vedoucím delegace Evropské komise (EK) v ČR Ramirem Cibrianem.
 

Jak ČIA sdělil Dušan Ondrejička z Delegace EK, více než 300 milionů Kč bude poskytnuto na podporu podnikatelské infrastruktury, 200 milionů Kč poskytne Program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polsko na pomoc rozvoje příhraničních regionů ČR sousedících s Polskem, 60 milionů půjde na podporu nevládních organizací a zbývajících 250 milionů Kč zajistí spolufinancování účasti ČR na programech Evropského společenství.

"Se započtením finančních prostředků poskytnutých do dnešního dne bylo dosud z programu Phare přiděleno ČR na pomoc během příprav na členství v EU téměř 28 miliard Kč," dodal Ondrejička.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist