https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cr-uz-z-fondu-eu-dostala-pres-miliardu-eur
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČR už z fondů EU dostala přes miliardu eur

23.5.2002 15:59 | PRAHA (ČIA)
Od roku 1990 už Česká republika odčerpala z fondů Evropské unie (EU) více než jednu miliardu eur, a to včetně očekávaného přísunu evropských peněz v letošním roce. Předpokládá se, že jen v roce 2002 dosáhne celkový objem finančních prostředků EU, poskytnutých ČR především na projekty spojené s přípravou republiky na vstup do EU, částky 197 milionů eur (6,3 miliardy korun). ČIA to oznámil mediální zástupce Delegace Evropské komise v Praze Michal Häckl.
 

Jak dále uvedl, v rámci programu Phare bylo k dnešnímu dni vyčleněno pro ČR více než 915 milionů eur (přes 29 miliard korun). V rámci programu ISPA, jenž je určen na podporu velkých infrastrukturálních projektů v dopravě a životním prostředí, je pro rok 2002 k dispozici 70 milionů eur (2,2 miliardy korun), což představuje stejný objem jako v letech 2000 a 2001. Pokud prý ovšem bude dostatek kvalitních projektů.

Dalších 22 milionů eur (704 milionů korun) by mělo letos směřovat na financování projektů v rámci programu SAPARD zaměřeného na zemědělství a rozvoj venkova.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist