https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ct-zoopark-ve-zvoli-konci-nema-licenci-pro-provoz
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČT: Zoopark ve Zvoli končí, nemá licenci pro provoz Video

27.5.2019 00:32 (ČTK)
Kontaktní zoopark se bude behěm dvou následujících měsíců stěhovat se všemi svými zvířaty, s čímž souvisí i odstranění všech problémových staveb.
Kontaktní zoopark se bude behěm dvou následujících měsíců stěhovat se všemi svými zvířaty, s čímž souvisí i odstranění všech problémových staveb.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zoopark ve Zvoli u Prahy musel jeho majitel zavřít. Uvedla to v pátek Česká televize. Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) mu podle ČT další provoz zakázala, protože neměl potřebnou licenci ministerstva životního prostředí. Majitel na sociální sítě napsal, že zoopark se bude v příštích dvou měsících stěhovat. Podle ČT na kameru mluvit nechtěl. Zoopark měl už dřív problémy, chybělo mu třeba stavební povolení pro výběhy. Dvakrát z něj také utekla puma.
 

Podle České televize počet zvířat v zooparku odpovídá zoologické zahradě, majitel by proto měl mít na provoz zvláštní povolení. "Tím, že se ten zoopark rozrostl, tak samozřejmě tam je pak potřeba splňovat podmínky a to je především mít licenci,kterou uděluje ministerstvo životního prostředí," řekl v ČT ředitel ČIŽP Erik Geuss. "Tento park neměl zákonem předepsanou licenci," dodal.

v lednu veterináři neprodloužili zooparku povolení pro chov pum, protože výběhy vznikly bez stavebního povolení.

"Tento zoopark je opakovaně problematický a opravdu na kontroly chodíme několik posledních let," řekl v ČT mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček. "Většinou tam nacházíme závady, nestalo se, že by to bylo v pořádku," dodal. Poslední kontrola se odehrála v březnu, veterináři podle ČT dospěli k závěru, že chybí vybavení pro chov a zabezpečení klecí proti útěku šelem a některá zvířata jsou chovaná nelegálně.

"Kontaktní zoopark se bude behěm dvou následujících měsíců stěhovat se všemi svými zvířaty, s čímž souvisí i odstranění všech problémových staveb. Z více nespecifikovaných dúvodů nebudeme uvádět přesně kam a kdy stěhování proběhne," uvedl majitel na oficiálních stránkách kontaktního zooparku ve Zvoli.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist