https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ctvrtecni-cyklojizda-se-tesila-velkemu-zajmu-cyklistu-i-policie-cr
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

fotogalerie uvnitřČtvrteční cyklojízda se těšila velkému zájmu cyklistů i Policie ČR

19.9.2003 11:05 | PRAHA (EkoList)
Na pražskou cyklojízdu, která se koná již tradičně každý třetí čtvrtek v měsíci, se sešlo k jedné stovce lidí, cyklistů na všech druzích kol, koloběžkářů a bruslařů. Jízda se vydala z náměstí Jiřího z Poděbrad na Nuselský most, odtud k Vltavě a do klubu Roxy v Dlouhé ulici. Na výjezdu z náplavky na Masarykovo nábřeží jízdu zastavili policisté. Debata jednoho z cyklistů s policisty o tom, proč jej nechtějí nechat projet, vyústila v jeho zadržení.
 

Cyklista byl předveden na služebnu ve Vyšehradské ulici. Jak redakci EkoListu sdělil službu konající policista, oficiálním důvodem předvedení cyklisty bylo, že dotyčný neměl doklady a byl tedy předveden k zjištění totožnosti. Ze služebny byl propuštěn patnáct minut po předvedení.

Ostatní účastníci jízdy po tomto incidentu policejní vozy objeli a pokračovali přes Václavské náměstí do klubu Roxy v Dlouhé ulici. Zde byl pro účastníky připraven kulturní program. Krátké divadelní představení popisovalo lidskou zálibu v jízdě autem jako automatismus, tedy jednání, které má nejmenší energetické i intelektuální nároky na jedince. Krátce byl představen i projekt Auto-Mat, mezi jehož cíle patří dobudování a propagace sítě funkčních cyklostezek, zavedení mýtného a dopravních pruhy pro upřednostnění veřejné dopravy. Následovalo promítání filmu Test s Tomášem Hanákem v hlavní roli.

Sjela se nejrůznější kola
Mezi cyklisty jezdili koloběžkáři i bruslaři
Účastní se lidé všeho druhu
Nuselský most patřil na pár minut cyklistům
Nuselský most patřil na pár minut cyklistům
U výjezdu z náplavky na Masarykovo nábřeží čekalo několi policejních vozů
Policista vysvětluje cyklistovi, proč nemůže projet
Cyklista se odmítl legitimovat
Cyklista je zadržen Cyklista je zadržen
Cyklista je zadržen
Diskuse policisty a cyklisty
Automobilismus je automatismus
Automobilista se mění...
v cyklistu
a stává se opět myslící bytostí
Na tradiční cyklojízdu se sjeli i koloběžkáři a bruslaři. Odpolední projížďku Prahou si nenechalo ujít na sto lidí, kteří se z Vinohrad přes Nusle dostali k Vltavě. Na výjezdu z náplavky na Masarykovo nábřeží (u Mánesa) zatarasilo cestu pět policejních vozů. Debata o tom, proč nemůže jízda pokračovat dál, vyústila v zadržení jednoho účastníka. Jízda pak pokračovala do klubu Roxy, kde akce pokračovala promítáním filmů a divadelním představením.
Foto: Martin Mach/EkoList

reklama

 
Martin Mach

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist