https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ctvrty-pripad-klusavky-ovci-v-cr-byl-potvrzen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Čtvrtý případ klusavky ovcí v ČR byl potvrzen

25.3.2002 15:49 | PRAHA (ČIA)
Státní veterinární ústav (SVÚ) v Praze dnes potvrdil metodou Western Blot od počátku roku již čtvrtý případ klusavky ovcí v ČR. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Josef Duben.
 

Nakažený kus pochází podle Dubna stejně jako všechny předchozí případy z chovu Zdeňka Štěpánka z obce Helvíkovice u Žamberku na Ústeckoorlicku. Stoprocentní potvrzení imunohistochemickou metodou by mělo být známo do dvou dnů.

SVS nicméně podle Dubna nebude měnit v současnosti přijatá veterinární opatření. O těch rozhodla Ústřední nákazová komise již v pondělí 7. ledna. Podle opatření je chov s výskytem klusavky, stejně jako chovy, kam odsud směřovala plemenná zvířata, uzavřen a všechna zvířata uhynulá a utracená starší 12 měsíců a normálně poražená nad 18 měsíců z uvedených chovů budou na náklady státu testována na klusavku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist