https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ctyrkoalice-predstavila-pozmenujici-navrh-k-zakonu-o-odpadech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Čtyřkoalice představila pozměňující návrh k zákonu o odpadech

6.2.2001 14:10 | PRAHA (ČIA)
Poplatek za sběr, třídění a odstraňování komunálního odpadu bude dvousložkový. Alespoň to předpokládá pozměňující návrh k zákonu o odpadech, který jménem Čtyřkoalice (4K) představili senátorka Jitka Seitlová (ODA) a poslanec Libor Ambrozek (KDU - ČSL).
 

Návrh 4K předpokládá, že poplatek za nakládání s odpadem se bude skládat z paušální částky a pohyblivé částky. Výši obou složek bude určovat obec, přičemž maximálně to může být 250 korun za složku (max 500 korun za celý poplatek).

Pohyblivá částka bude odrážet náklady na zpracování a bude se lišit podle toho, jaké množství odpadu nechává občan roztřídit. V případě přijetí pozm. návrhu by tedy pro občany bylo výhodnější, aby sami třídili odpad. "Čím více budou lidé třídit, tím méně budou platit," řekla Seitlová. Tento motivační faktor je podle Seitlové velmi důležitý.

Podle Seitlové nemá k návrhu připomínky ani ministerstvo životního prostředí ani ministerstvo financí. Návrh má podporu Svazu měst a obcí, a i části poslanců a senátorů z ODS a ČSSD.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist