https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cykliste-oslavi-den-bez-aut-take-v-praze
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cyklisté oslaví Den bez aut také v Praze

27.10.2000 13:37 | PRAHA (EkoList)
Cyklisté budou v pátek 3. listopadu žádat vybudování "bezpečných cyklostezek oddělených od automobilového provozu." Na neutěšený stav možností cyklistické dopravy v hlavním městě má upozornit protestní cyklojízda, kterou na páteční odpoledne svolali pražští zastupitelé Miroslav Prokeš (KSČM) a Milan Press (US) spolu s ekologickým sdružením Přátelé přírody ČR. "Ty stezky už na papíře existují sedm let, pražský magistrát jejich vybudování slíbil už v roce 1993 a dosud se nic podstatnějšího neděje," řekl dnes EkoListu jeden ze svolavatelů Miroslav Prokeš.
 

Cyklojízda, jejíž trasa vede po magistrále na Václavské a odtud na Staroměstské náměstí, bude zakončena před budovou pražského magistrátu na Mariánském náměstí. Trasa začíná před budovou Vrchního soudu na náměstí Hrdinů na Praze 4 v 15.30. Akce má být součástí českého Dne bez aut, který na pátek 3. listopadu vyhlásila ekologická organizace Děti Země. "Doposud víme o 157 připravovaných aktivitách v celé republice," říká koordinátor Dne bez aut Miroslav Patrik z brněnské pobočky Dětí Země. Na celorepublikové akci se podle Patrika bude podílet 62 občanských sdružení, 17 měst a nejméně 33 institucí (například České dráhy, Městská policie v šesti městech, více než 20 základních škol). "Lidé budou, mimo jiné, moci zdarma jezdit MHD v 9 městech - v Karlových Varech, Liberci, České Lípě, Havlíčkově Brodě, Hodoníně, Bystřici nad Pernštejnem, Zlíně, Otrokovicích a v Domažlicích," uzavírá přehled akcí, které příští pátek proběhnou, Miroslav Patrik.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist