https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cykliste-v-brne-budou-zadat-nove-cyklostezky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cyklisté v Brně budou žádat nové cyklostezky

19.10.2000 14:40 | BRNO (EkoList)
Již pátý ročník "Protestní cyklojízdy městem" svolalo na pátek 3. listopadu brněnské ekologické hnutí NESEHNUTÍ. EkoListu to dnes oznámil předseda hnutí Milan Štefanec. Na tento den vyhlásila další ekologická organizace Děti Země celorepublikovou akci Den bez aut. Podle Štefance má být protestní cyklojízda jednou z akcí, pořádaných právě při této příležitosti.
 

Účastníci cyklistické jízdy, kteří se sejdou v 15 hodin na Jakubském náměstí v Brně, s sebou budou mít kromě jízdních kol i koloběžky, kolečkové brusle či skateboardy. Před začátkem vlastní jízdy chtějí ještě požádat otevřeným dopisem vedení brněnského magistrátu, aby začal budovat hustší síť cyklostezek přímo ve městě. "Cyklostezky u nás chybí tam, kde jsou nejvíc potřeba - v centru města," upřesňuje požadavek své organizace Milan Štefanec.

Kromě NESEHNUTÍ se ke Dni bez aut, vyhlášenému Dětmi Země na 3. listopadu, dosud přihlásilo 60 občanských sdružení, 8 institucí (například České dráhy, ve dvou městech Městská policie) a 16 městských úřadů. Jízdné v MHD bude zdarma v 6 městech - v Karlových Varech, Liberci, České Lípě, Havlíčkově Brodě, Hodoníně a Bystřici nad Perštejnem. EkoListu to potvrdil koordinátor akce Miroslav Patrik z Dětí Země. Dodal, že ještě v dalších šesti městech se jedná o tom, že by v Den bez aut byla doprava zdarma.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist