https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cyklobusy-propoji-jizerske-hory-s-ceskym-rajem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cyklobusy propojí Jizerské hory s Českým rájem

27.3.2002 09:03 | JABLONEC NAD NISOU/TURNOV (ČIA)
Částku 150 tisíc korun investovala ČSAD v Jablonci nad Nisou do přestavby klasického autobusu na cyklobus. Potvrdil to vedoucí hospodářského úseku společnosti Luboš Wejnar. "Na základě dobrých zkušeností s cyklobusy v Jizerských horách zavedeme letos cyklobus i do Českého ráje," řekl.
 

Autobusy vybavené speciálními držáky na jízdní kola vyjedou poprvé v Libereckém kraji 27. dubna. O víkendech a o svátcích budou až do 13. října vozit cyklisty z Liberce a Jablonce nad Nisou do Bedřichova. Nová trasa z Jablonce do Českého ráje povede přes Kopaninu a Frýdštejn. Cílová stanice bude v Turnově u nádraží, kde mají stanici další čtyři cyklobusy směřující do Českého ráje k vyznačeným cyklotrasám. Z Jablonce vyjede spoj v 8:30 hodin a v Turnově bude v 9:20 hodin. Odpoledne odveze cyklisty zpět v 15:38 hodin.

Cyklobusy jsou rok od roku vyhledávanější službou a podle Wejnara není přestavba autobusů zbytečnou investicí. Cyklisté zaplatí za převoz i s kolem přijatelnou cenu - z Jablonce do Turnova 30 a do Bedřichova 25 korun. Počet přepravovaných osob s koly je omezen na 23.

Návrh na propojení Jablonecka s Českým rájem autobusy speciálně upravenými na převoz jízdních kol podala loni v srpnu senátorka Soňa Paukrtová. "Bylo to na základě připomínek a podnětů občanů z Jablonecka i Semilska. Na Turnovsku jsou ideální trasy a jsou méně náročné než v Jizerských horách," řekla dnes ČIA Paukrtová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist