https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cyklostezka-praha-norimberk-ma-novy-usek-ejpovice-plzen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cyklostezka Praha - Norimberk má nový úsek Ejpovice - Plzeň

2.7.2001 18:15 | PLZEŇ (ČIA)
První část cyklostezky Plzeň - Strašice, která má být součástí mezinárodní trasy z Norimberka do Prahy, byla zpřístupněna v minulém týdnu. Osmikilometrová etapa z Plzně - Červeného Hrádku do Ejpovic stála 2,5 milionu korun. Ještě letos na ni má navázat stejně dlouhá část pokračující do Rokycan. Celkem bude stezka do Strašic dlouhá 40 kilometrů.
 

"Zvolili jsme jinou metodu než většina našich kolegů, kteří ze stávajících cest udělají cyklotrasy. Naše stezka je speciálně určena jen pro cyklistický provoz. Na jejím vybudování se podílejí obce Mikroregionu Horní Berounka, povodí Klabavy. Třicet procent částky platí zatím obce, zbytek šel z Programu obnovy venkova," uvedl dnes pro novináře předseda mikroregionu Jan Mastný.

Vybudování první etapy od záměru k realizaci si vyžádalo dva roky prací. Ty brzdil především výkup pozemků. V příštím roce se má trasa protáhnout z Rokycan do Hrádku. Rychlost podle Mastného bude nadále záviset na dostatku finančních prostředků. Do Plzně po českém území má vést trasa z Všerub přes Domažlice a Chudenice.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist