https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/d11-do-predmeric-se-muze-stavet-deti-zeme-stahly-rozklad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

D11 do Předměřic se může stavět, Děti Země stáhly rozklad

29.8.2018 00:30 (ČTK)
Zřejmě začátkem října by se mohl začít stavět osmikilometrový úsek dálnice D11 z Hradce Králové do Předměřic nad Labem. / Ilustrační foto
Zřejmě začátkem října by se mohl začít stavět osmikilometrový úsek dálnice D11 z Hradce Králové do Předměřic nad Labem. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | PIRO4D / Pixabay
Zřejmě začátkem října by se mohl začít stavět osmikilometrový úsek dálnice D11 z Hradce Králové do Předměřic nad Labem. Ekologické hnutí Děti Země po dohodě s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) stahuje rozklad proti stavebnímu povolení, a pravomocnému stavebnímu povolení už tak nic nestojí v cestě, uvedla včera Česká televize. Mluvčí ŘSD Jan Rýdl odmítl informaci komentovat. Obě strany by měly podrobnosti sdělit na středeční tiskové konferenci v Praze.
 

Úsek má od června nepravomocné stavební povolení, které sdružení Děti Země napadlo podáním rozkladu. V něm se ekologičtí aktivisté domáhali prozkoumání 21 stanovisek příslušných úřadů k dostavbě dálnice. Měli výhrady například k navrženým protihlukovým opatřením či ochraně dřevin. Některé jejich připomínky Ředitelství silnic a dálnic podle České televize akceptovalo.

Úsek D11 z Hradce Králové do Předměřic navazuje na konec dálnice v krajském městě. Na další úsek Předměřice nad Labem - Smiřice silničáři pravomocné stavební povolení už mají a úsek Smiřice - Jaroměř začalo ŘSD stavět na jaře.

Dálnice D11 z Prahy na polské hranice se začala stavět v roce 1978 a zatím je z plánovaných 154 kilometrů hotových necelých 91 kilometrů. Od loňského srpna dálnice končí na okraji Hradce Králové sjezdem do městské části Kukleny. V Královci u Trutnova se má D11 napojit na budovanou polskou silnici S3.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist