https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dacice-kvuli-koronaviru-odpusti-obyvatelum-poplatky-za-popelnice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dačice kvůli koronaviru odpustí obyvatelům poplatky za popelnice

12.5.2020 00:11 | DAČICE (ČTK)
Město Dačice počítá s tím, že odpuštěním poplatků za svoz odpadu přijde o 4,3 milionu korun. / Ilustrační foto
Město Dačice počítá s tím, že odpuštěním poplatků za svoz odpadu přijde o 4,3 milionu korun. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Maaark / Pixabay
Dačice odpustí letos obyvatelům města poplatek za svoz odpadu. Město tím chce zmírnit ekonomické dopady koronavirové pandemie. Novináře o tom v tiskové zprávě informovalo vedení Dačic. Město počítá s tím, že odpuštěním poplatků za svoz odpadu přijde o 4,3 milionu korun.
 

"Ve vládou vyhlášeném nouzovém stavu byl až na výjimky zakázán maloobchodní prodej a prodej služeb v provozovnách. Firmy omezily, nebo přerušily výrobu, což má za následek snížení příjmů zaměstnanců, kteří jsou ponecháváni doma za částečnou mzdu, nebo jsou přímo propuštěni a evidují se na úřadu práce. Tím vším se výrazně zhoršuje ekonomická situace obyvatel Dačic a jednou z mála možností, jak jim může v této nelehké situaci město pomoci, je právě prominutí poplatku za komunální odpad," řekl starosta Dačic Karel Macků (KDU-ČSL). Dodal, že radnice v nejbližších dnech upřesní, jakým způsobem budou lidé moci o vrácení peněz požádat.

Poplatek za svoz komunálního odpadu letos v Dačicích, kde žije přibližně 7500 lidí, proti loňskému roku stoupnul o 70 Kč na 660 korun. Město počítá s tím, že kvůli ztrátám z příjmů za platbu popelnic upraví některé investiční projekty. Buď je posune, nebo rozloží na delší období.

Dačický rozpočet pro letošní rok očekával největší kapitálové výdaje na dokončení přístavby základní školy v ulici Komenského za 24 milionů a zřízení kluziště za necelých 16 milionů korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist