https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dalnice-brno-viden-nabyva-konkretni-podoby
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dálnice Brno - Vídeň nabývá konkrétní podoby

23.4.2001 09:19 | BŘECLAV (ČIA)
Záměr výstavby dálnice z Brna do Vídně, respektive její části na moravské straně hranice pozvolna nabývá konkrétní podoby. První stavbou by mělo být rozšíření stávajícího úseku komunikace Pohořelice - Nová Ves na čtyři jízdní pruhy. ČIA to řekl vedoucí referátu dopravy Okresního úřadu Břeclav Rostislav Snovický.
 

Dálnice mezi Vídní a Brnem je příčinou sporů jak mezi odborníky, tak i politiky, kteří usilují o upřednostnění svých regionů. Komunikace totiž znamená příležitost pro rozvoj průmyslu a zlepšení zaměstnanosti. Protože dolnorakouská zemská vláda ujasnila vedení dálnice na svém území s přechodem státní hranice u Drasenhofenu nedaleko Mikulova, musí se česká trasa přizpůsobit. Z pěti variant vedení mezi Brnem a Mikulovem je podle krajského hejtmana Stanislava Juránka nejvhodnější ta, která kopíruje nynější rychlostní komunikací I/52.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist