https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dalnice-d-8-z-prahy-do-drazdan-muze-byt-dostavena-do-roku-2005
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dálnice D 8 z Prahy do Drážďan může být dostavěna do roku 2005

8.2.2001 11:25 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Plánovaný termín dokončení mezinárodní dálnice D 8 z Prahy do saských Drážďan s návazností na další evropské silniční magistrály - rok 2005 by mohl být dodržen. ČIA to potvrdil Petr Laušman pověřený řízením Ředitelství silnic a dálnic Praha.
 

Do konce května bude podle Laušmana zprovozněn více než šestnáctikilometrový úsek dálnice mezi Novou Vsí na Mělnicku a Doksany v okrese Litoměřice. Náklady na výstavbu tohoto úseku budou včetně inflačních vlivů činit kolem 1,4 miliardy korun. Motoristé budou poté moci po dálnici D 8 plynule jezdit z Prahy do Lovosic, po trase v délce 56 kilometrů. Jak dále Laušman uvedl, může být ještě letos zahájena výstavba závěrečného úseku D 8 z Lovosic na státní hranice s Německem, s připojením na dálniční přivaděč Trmice na Ústecku. "Tento náročný úsek je na české straně rozdělen zhruba na devět částí. Již letos by mohly být zahájeny například stavby dvou mostních objektů nebo průzkumné štoly pro tunel," dodal Laušman.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist