https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dalnice-z-hradce-kralove-se-zacne-stavet-jiz-pristi-rok
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dálnice z Hradce Králové se začne stavět již příští rok

6.9.2001 16:05 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Dálnice z Hradce Králové na Prahu se možná začne stavět již v příštím roce. Vyplynulo to z jednání primátora Hradce Králové Oldřicha Vlasáka s východočeskými poslanci a zástupci Ředitelství silnic a dálnic."Územní rozhodnutí na úsek Hradec Králové - Chlumec nad Cidlinou bude vydáno možná již letos a stavět by se tak mohlo začít již příští rok," sdělil ČIA Vlasák. Jako prioritní by přitom měl být úsek kolem Chlumce nad Cidlinou, kde je dopravní situace značně neutěšená.
 

Město Hradec Králové bude při výstavbě dálnice úzce spolupracovat s Ministerstvem životního prostředí ČR. To by mělo fungovat jako prostředník při případných jednáních s ekologickými aktivisty. Ti se například odvolali proti vydání územního rozhodnutí na úsek Chlumec nad Cidlinou - Poděbrady.

Nová dálnice by měla výrazně ulehčit silnici E 67 z Hradce Králové na Prahu. Ta je v současné době přetížena a je místem častých dopravních nehod. Mezi řidiči je přezdívána jako silnice smrti.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist